top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΑρχοντικό Ταρσούνα

Έτσι θα περάσετε ένα τριήμερο στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας!


Παλιός Άγιος Αθανάσιος - Αρχοντικό Ταρσούνα
Παλιός Άγιος Αθανάσιος

Οι φθινοπωρινές αποδράσεις στο βουνό είναι ίσως οι ιδανικότερες για χαλάρωση, ειδικά στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο. Τόσο ο πολύχρωμος καμβάς της φύσης όσο και το πετρόχτιστο χωριό της κεντρικής Μακεδονίας δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για μια υπέροχη διαμονή.


Για εσάς που πιστεύετε ότι δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να κάνετε μέσα ή γύρω από το χωριό, σας επιφυλάσσουμε μια ευχάριστη έκπληξη. Διαβάζοντας παρακάτω σας δίνουμε αρκετές επιλογές για το τι να κάνετε και τι να δείτε στην γύρω περιοχή, και σίγουρα δύο διανυκτερεύσεις δεν είναι αρκετές!


Εκτός από τις βόλτες στα γραφικά σοκάκια του πέτρινου χωριού, την χαλάρωση στα καφέ και τα εστιατόρια, σας έχουμε τις παρακάτω 3 προτάσεις σε απόσταση 20 έως 40 λεπτών από τον Άγιο Αθανάσιο!


Επισκέψιμα Οινοποιεία Αμυνταίου

Στην διάσημη αμπελοοινική ζώνη του Αμυνταίου, 20 μόλις λεπτά απόσταση από τον Άγιο Αθανάσιο, αφού οδηγήσετε δίπλα στην λίμνη Βεγορίτιδα, μπορείτε να επισκεφτείτε αρκετά επισκέψιμα οινοποιεία και να δοκιμάσετε τοπικές ποικιλίες κρασιού, αρκετές εξ αυτών να είναι Π.Ο.Π.

Γνωρίζατε το Κτήμα Άλφα βρίσκεται στην λίστα με τα 100 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου;

Αμπελώνες Αμυνταίου και λίμνη Πετρών © Γ. Πολυχρονίδης

Καταφύγιο Λύκου και Λύγκα

Συνεχίζοντας από τους Αμπελώνες Αμυνταίου με κατεύθυνση προς Καστοριά, μετά από περίπου 10 χλμ. βρίσκεται στο χωριό Αγραπιδιά το καταφύγιο Λύκου και Λύγκα που ανήκει στην περιβαλλοντική οργάνωση του Αρκτούρου. Μέσα σε ένα ειδικά περιφραγμένο τμήμα φυσικού δάσους βελανιδιάς, έκτασης 70 στρεμμάτων, φιλοξενούνται όλοι οι λύκοι που κατάφεραν να διασωθούν αλλά και 4 Λύγκες που ήρθαν από το πάρκο Naturland της Ανδόρρας.


Καταφύγιο Λύγκα  Αγραπιδιές
Καταφύγιο Λύγκα

Λουτρά Αριδαίας (Πόζαρ)

Στον Νομό Πέλλας και μόλις 28 χιλ. από τον Άγιο Αθανάσιο απέχουν οι ιαματικές πηγές των Λουτρών Αριδαίας, γνωστά ευρέως και ως Λουτρά Πόζαρ. Μια μικρή αυθημερόν εκδρομή στις πηγές, στον μικρό καταρράκτη και στο υπέροχο φυσικό τοπίο θα σας αποζημιώσει πλήρως.  


Επιστροφή στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο

Στον γυρισμό σας θα ξεκουραστείτε στο ζεστό δωμάτιο σας στον παραδοσιακό πετρόχτιστο ξενοδοχείο μας ενώ για να απολαύσετε τοπικές γεύσεις και κρασιά, μπορούμε να κλείσουμε τραπέζι στο εστιατόριο μας, "ταβέρνα Καλύβα".


Παραδοσιακό δωμάτιο με τζάκι στον Παλιό Άγιο Αθανάσιο
Παραδοσιακό δωμάτιο με τζάκι - Αρχοντικό Ταρσούνα


Ταβέρνα Καλύβα Παλιός Άγιος Αθανάσιος
Ταβέρνα Καλύβα


175 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page